Tura MTB Căldărușani

     La sfarsit de octombrie a revenit si vremea buna in jurul Bucurestiului. Dupa o lunga perioada de ploi, sfarsitul de saptamana 23-24 octombrie se anunta insorit si calduros. Tocmai bine pentru a pune la cale o noua tura usoara in apropiere de Bucuresti. De data aceasta am decis sa exploram Padurea Caldarusani, aflata la 30 de km de oras, langa manastirea cu acelasi nume.

     Duminica dimineata, am pregatit bicicletele de drum. Am montat suportii pe masina, am umflat rotile si am facut ultimele verificari. La ora 11:30 am plecat spre Manastirea Caldarusani. Ruta aleasa a fost urmatoarea:

  • Cartier Colentina (Strada Andronache) - Voluntari (DJ 200) - Stefanestii de Jos - Dascalu - Moara Vlasiei - Manastirea Caldarusani (DJ 101C).
     Am intrat pe domeniul manastirii si am parcat masinile. Am luat bicicletele si am zis sa trecem sa vizitam si manastirea. Mare greseala...Am intrat in curte pe langa biciclete si stateam in fata manastirii admirand asezarile monahale de pe fiecare latura. Am fost interpelati foarte agresiv de un "preacuvios" parinte care ne-a poftit afara cu bicicletele din incinta manastirii, pe motiv..."e o vizita de la Mitropolie". Desi nimeni nu a comentat nimic si ne-am indreptat spre iesire, parintele a tinut sa mai precizeze: "se poate,...sa veniti ca niste dezmatati". Intr-adevar castile si echipamentul de bicicleta reprezentau un pericol pentru vizita de "partid".

 
     Nu am dat foarte mare importanta acestui eveniment si am pornit in tura noastra. Cu o harta improvizata a zonei, am incercat sa facem o tura deja existenta. Din pacate, fara un GPS e greu sa urmaresti un traseu prin padure si ca urmare am adaptat pe parcurs. A iesit o tura de 27 de km in Padurea Caldarusani foarte frumoasa.

     Vremea a fost grozava. La soare era chiar cald, iar in padure o temperatura optima pentru pedalat. Portiunile cu noroi au fost destul de rare si in majoritatea cazurilor se puteau ocoli pe margine. Nu au lipsit derapajele sau o scurta "impachetare in namol".

     Am iesit din padure si am trecut si prin satele Balta Neagra si Lipia care erau foarte animate. A fost nevoie de indicatii pentru a reintra in padure. Oamenii au fost foarte cumsecade si ne-au indicat directia. Am continuat pe drumul judetean ce duce spre manastire si apoi am mai facut inca doua bucle prin padure.

     Ne-am intors la Manastirea Caldarusani in jurul orei 18:00, am pus bicicletele pe masina si ne-am intors in Bucuresti. Ruta a fost acceasi, drumul fiind putin circulat.

     In concluzie, a fost o tura reusita, intr-o zi superba de octombrie. Culorile toamnei au asigurat un decor placut si un imbold suplimentar la pedalat. Pe viitor vom reveni in aceasta zona pentru o tura in Padurea Snagov aflata in apropiere.
      
 
 

distanta

27.23 km

timp efectiv

2:28:08

viteza medie

11.03 km/h

viteza maxima

41.51 km/h

     LEGATURI UTILE: