Plimbare de iarna prin parcurile bucurestene

     La sfarsitul lunii ianuarie, am decis sa fac prima plimbare cu bicicleta pe anul 2011. O tura lejera, de acomodare, prin parcurile bucurestere, IOR si Tineretului. Am vrut sa profit si de zapada, pentru ca mersul cu bicicleta iarna are farmecul sau. Duminica dimineata, imbracat corespunzator, am luat bicicleta si am pornit spre parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) din sectorul 3. Aici urma sa ma intalnesc cu un prieten pentru o scurta tura prin parc.

     La ora 11:30 era destul de frig, iar aerul rece era deranjant la viteze mari. Soseaua a fost libera si in 15 minute am ajuns la intrarea in parc de langa statia de metrou Titan. A urmat un tur al parcului ce a durat circa 30 de minute.

     Au existat si portiuni cu gheata dar in general a existat suficienta zapada pe alei care a asigurat o plimbare agreabila. Cand ne indreptam spre iesirea din parc, un agent BGS ne-a atentionat ca in IOR 1 nu avem voie cu bicicleta, ci doar in IOR 2. Nici nu stiam ca parcul este impartit in 2 zone distincte, separate la intersectia cu podul corespunzator strazii Liviu Rebreanu. M-am conformat pentru a nu avea alte discutii cu agentii de paza. Din ce am mai citit amenda ar fi 500 de lei.

     Dupa tura scurta din parcul IOR, am continuat, de aceasta data singur, spre parcul Tineretului. Am mers pe bicicleta pana la Piata Muncii. De aici, am luat metroul. Am vrut sa vad cum se circula cu noul serviciu al celor de la Metrorex: cu bicicleta la metrou in zilele de sambata, duminica si de sarbatori legale. Am ajuns in parcul Tineretului si am facut un tur de lac. Plimbarea a fost foarte placuta, mai ales ca era senin si soarele mai incalzise un pic atmosfera.

     Tocmai cand vroiam sa ies din parc si sa ma indrept spre casa, surpriza, am facut pana pe fata. Dimineata imi schimbasem camera pentru ca cea veche era sparta, dar in graba plecarii nu am verificat cum trebuie anvelopa. Astfel ca adevarata problema a recidivat, un ghimpe intrat in roata...descoperit si eliminat la intoarcerea acasa. Asa ca am continuat pe langa bicicleta pana la metrou.

     Una peste alta, a fost o plimbare usoara de duminica, pe zapada, prin parcurile bucurestene. Astept cu nerabdare sa se mai incalzeasca vremea pentru iesi intr-un mod mai sustinut cu bicicleta in jurul Bucurestiului si nu numai.

distanta

18.54 km

timp efectiv

1:30:51

viteza medie

11.54 km/h

viteza maxima

28.73 km/h