Herculaneum

     In ultima noastra zi din sudul Italiei am ales sa vizitam Herculenum, al doilea orasel roman afectat de eruptia vulcanului. In Herculaneum, romanii instariti si-au construit case de vacanta, pe doua sau mai multe nivele. Aceste cladiri impunatoare il diferentiaza de Pompeii.

Citește mai departe...

Istanbul 23-26 martie 2012

     Vineri, 23 martie 2012, la ora 8:00 am plecat spre aeroportul Henri Coanda - Otopeni pentru cursa Turkish Airlines spre Istanbul. Avionul a decolat in jurul orei 10:00 si calatoria a durat o ora. Am aterizat pe aeroportul principal al orasului, Havalimani Ataturk. Vremea foarte buna si temperatura ridicata ne-au indicat ca vor urma 4 zile pline de lucruri interesante in fosta capitala a Imperiului Otoman.

Citește mai departe...

Insula Capri

     In a treia zi a excursiei noastre in Napoli, am vizitat Insula Capri din sudul Golfului Napoli. Pentru acces, exista curse regulate cu feribot standard sau rapid cu preturi cuprinse intre 11 euro si 17 euro calatoria de persoana. In dimineata zilei de 21 martie am hotarat sa prindem cursa operatorului Caremar, din portul Calata Porta di Massa.

Citește mai departe...

Pompeii

     Daca ajungeti in Napoli, este obligatoriu sa vizitati ruinele orasului roman Pompeii, acoperit in totalitate de material piroclastic, dupa o eruptie violenta a vulcanului Vezuviu in anul 79 d.Hr. Datorita aceste tragedii din antichitate, am putut in aceasta excursie sa ne petrecem aproximativ 5 ore pe strazile unui frumos oras roman, de circa 20000 de locuitori. Doar un sfert din vechiul oras roman a fost scos la iveala.

Citește mai departe...