Pompeii

     Daca ajungeti in Napoli, este obligatoriu sa vizitati ruinele orasului roman Pompeii, acoperit in totalitate de material piroclastic, dupa o eruptie violenta a vulcanului Vezuviu in anul 79 d.Hr. Datorita aceste tragedii din antichitate, am putut in aceasta excursie sa ne petrecem aproximativ 5 ore pe strazile unui frumos oras roman, de circa 20000 de locuitori. Doar un sfert din vechiul oras roman a fost scos la iveala.
 
     Din Napoli, din gara Garibaldi se poate ajunge foarte usor la situl arheologic Pompei Scavi. Se ia trenul Circumvesuviana in directia Sorrento, pretul unei calatorii fiind de 2,40 euro. Intervalul dintre trenuri este mic, iar in functie de situatie, trenul va merge in regim de personal (va opri in fiecare statie) si ca urmare se va ajunge la Pompei Scavi dupa 40 de min, sau accelerat si in aceasta situatie dupa 25 de minute sunteti la destinatie.

     Pretul unui bilet pentru a vizita Pompeii este de 11 euro, dar exista un bilet compus cu Herculaneum, cel de-al doilea orasel distrus de eruptia vulcanului. Acest bilet costa 20 de euro.