Insula Capri

     In a treia zi a excursiei noastre in Napoli, am vizitat Insula Capri din sudul Golfului Napoli. Pentru acces, exista curse regulate cu feribot standard sau rapid cu preturi cuprinse intre 11 euro si 17 euro calatoria de persoana. In dimineata zilei de 21 martie am hotarat sa prindem cursa operatorului Caremar, din portul Calata Porta di Massa.

     Am plecat un pic cam tarziu de la hotel si am alergat intr-un suflet spre port. Ajunsi in Piazza Municipio am intrebat in stanga si in dreapta cum se ajunge in portul Porta di Massa. Am primit indicatiile necesare si ne-am continuat fuga. In cele din urma am fost opriti de un gardian care ne-a recomandat sa nu ne mai grabim, feribotul nostru plecand deja de 5 minute. Norocul nostru a fost ca exista o conexiune cu autobuzul dintre Calata Porta di Massa si Molo Beverello. Ne-am tras sufletul si am reusit sa prindem cursa rapida spre insula Capri.

     Cu feribotul rapid cursa dureaza 50 de minute fata de 80 de minute si este mai scumpa cu 6 euro de persoana. Noroc cu autobuzul, altfel puteam sa pierdem si aceasta cursa.  Am urcat in feribot si am plecat spre Capri. Vremea a tinut cu noi, o zi cu soare si o temperatura excelenta.

     Ajunsi pe insula, am urcat spre oraselul Capri. In mod normal, accesul se poate face cu un funicular, dar in momentul vizitei noastre era in revizie. Alternativa a fost o cursa cu un mini autobuz pe niste stradute extrem de inguste si pline de serpentine.

     In martie, oraselul Capri abia se pregateste pentru un nou sezon estival. De aceea, putine magazine, terase si restaurante sunt deschise. Ne-am plimbat pe stradutele inguste si cochete si ne-am indreptat catre atractiile locale. Una dintre acestea este Arco Naturale, un frumos arc natural sapat in stanca. Exista un traseu turistic care leaga Arco Naturale de cel de-al doilea port al orasului Capri, Marina Piccola. Din pacate calea de acces Via Krupp este inchisa pentru turisti.

     Pe la magazine, pensiuni, terase era forfota mare: se faceau ultimele retusuri pentru inaugurarea unui nou sezon de vara.