Corfu

     Pentru vara lui 2010 am ales o alternativa la tururile Europei cu masina din ultimii trei ani: vacanta in Corfu, insula a Greciei din Marea Ionica. Destinatia aleasa a fost Ipsos, pe malul estic al insulei, situata la aproximativ 15km de capitala Kerkyra (Corfu Town). Cazarea am ales-o din timp, la Hotel Jason.

     Sambata, 3 iulie, la ora 00:00 ne-am intalnit la benzinaria OMV de langa City Mall. In Corfu, urma sa plecam 18 oameni cu 6 masini. Ni s-au alaturat inca 4 prieteni, care aveau ca destinatie Lefkada, dar vroiau sa traverseze Bulgaria alaturi de noi.
     Aproape de ora 01:00 am pornit la drum. Ruta aleasa a fost Bucuresti - Giurgiu/Ruse - Plevnen - Sofia - Kulata - Salonic - Igoumenitsa - Lefkimi - Ipsos. Fiind noapte, drumul a fost foarte liber. Am ajuns la Giurgiu, am trecut de vama si a urmat probleme vignetelor de Bulgaria. In timpul noptii  le poti achizitiona de la benzinarii la pret dublu. Fata de 5 euro, am platit 10 euro pentru 7 zile. Rusinos modul de primire in tara lor. Am trecut repede peste acest amanunt si am continuat drumul. Am trecut de Plevnen si Sofia. Filtrele de politie au fost destul de numeroase, echipajele fiind foarte dornice de mici atentii. Am ajuns la Kulata, punctul de frontiera dintre Bulgaria si Grecia. Am facut un scurt pe la ce se mai vrea a fi un Duty Free. Preturile ca din supermarket-urile din Bucuresti ne-au adus rapid pe drumul spre Igoumenitsa.

     S-a mers majoritatea distantei pe autostrada. Am trecut de Salonic, de Ioanina. Vremea a fost foarte schimbatoare: zone cu soare, zone cu ploi torentiale. La Igoumenitsa am ajuns la 15:40, suficient sa prindem feribotul pentru Lefkimi de ora 15:45. Cursa a durat aproximativ o ora. Ajunsi la Lefkimi, am pornit spre statiunea Ipsos unde eram cazati. Pana la destinatie am avut de parcurs 54 de km. In Ipsos am urcat spre Hotel Jason, ne-am cazat si am facut prima baie din aceasta vacanta in piscina.

     Pe seara, ne-am strans cu totii intr-o taverna din centrul Ipsosului si am creionat programul pentru urmatoarele zile. Punctul comun de vedere a fost acela ca in fiecare zi sa mergem pe cel putin cate o plaja noua ca sa acoperim cat mai bine insula. Am comandat primul tzatzki, primul gyros si primul Mythos din multele din aceasta vacanta.