Vizita la Vulcanii Noroiosi

     Pentru duminica, 8 august 2010, am decis o scurta iesire din oras, la Vulcanii Noroiosi, Berca, judetul Buzau. Initial, am fi vrut sa fie o tura cu bicicletele, zona pretandu-se excelent pentru drumetii: drumuri de tara, necirculate, dealuri numeroase ce inconjuara zona Paclelor Mici si Mari (vulcanii noroiosi). Din cauza caldurii excesive si a hotararii din scurt, am renuntat, insa, la aceasta varianta. Ruta aleasa pentru a ajunge la obiectiv a fost urmatoarea: [E85] Bucuresti - Urziceni - Buzau [DN10] Buzau - Brasov, apoi la dreapta pe drumul judetean spre Berca. Exista indicatoare suficiente care sa te ghideze spre vulcani.
 
 

     Drumul auto se prezinta in conditii bune, doar in 2 locuri fiind surpat terasamentul pe un sens de mers. Marcajele de pe marginea drumului indica spre Paclele Mari, acolo unde se afla si o pensiune care dispune de restaurant. Intrarea la vulcanii de aici costa 2 lei pentru studenti si 4 pentru adulti. Pentru fotografiere de eveniment se percepe o taxa de 90 de lei!!
     Dupa vizita ne-am retras la terasa pentru a ne feri de soare si a lua masa. Dupa masa ne-am odihnit la iarba verde.
 

 

     La plecare, am hotarat sa cautam cea de-a doua zona cu vulcani noroiosi. La indicatiile unui localnic am gasit si drumul. Nu exista indicator explicit si doar un banner spre muddyland.com. Dupa o scurta portiune de pietris, drumul devine acceptabil si practicabil. Se ajunge la o parcare, unde un domn foarte amabil te intampina pentru orice informatie. Din parcare urmeaza un urcus de aproximativ 10 minute. Dar ceea ce descoperi sus este minunat. 
     Privelistea si numarul mare de vulcani a meritat acest ocol. La intoarcere, langa parcare exista o cismea unde cei innamoliti se pot curata.
 

 

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

     Am continuat apoi spre Bucuresti. Drumul s-a aglomerat mai ales dupa Urziceni, acolo unde ne-am interesectat cu cei ce se intorceau de la mare. Dar starea foarte buna drumului de Buzau si a faptului ca este latit cu inca jumatate de banda a permis o circulatie intr-o maniera civilizata.